HP Z Workstations (desktops én laptops) en Elite PC’s zijn uitgerust met de meest geavanceerde beveiliging van zowel de hardware als de software. Daarmee zijn het de best beveiligde Workstations ter wereld. Met deze apparatuur blijf je eventuele dreigingen, hackers en aanvallers altijd nét een stapje voor.

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: zorg dat je PC goed is beveiligd. Bij een hack is het immers niet alleen vervelend dat je niet meer kunt werken, maar je bedrijf loopt ook een enorm (financieel) risico. Zo kunnen hackers toegang krijgen tot bedrijfsgevoelige informatie. Of jullie kunnen zelf ineens niet meer bij jullie bestanden. En ook vervelend: jullie reputatie loopt een behoorlijke deuk op. Tot overmaat van ramp kunnen jullie vervolgens ook nog aansprakelijk gesteld worden als er persoonlijke details van klanten worden gestolen…

HP security lock

Beveiliging die verder gaat

Installatie van een goede virusscanner is weliswaar een goede eerste stap, maar dat is niet genoeg. Je wil immers ook gevoelige bestanden beveiligen tegen een professioneel uitgevoerde hack. Waar andere leveranciers vaak alleen softwareoplossingen aanbieden om je PC te beschermen, gaat HP een stap verder. Zij combineren ingebouwde hard- én softwarebeveiliging, kunstmatige intelligentie, samenwerking met ethische hackers en toonaangevende beveiligingsexperts tot een ultiem beveiligingspakket. Zo zorgen ze ervoor dat jullie eigendommen veilig zijn.

Beveilinging van soft- én hardware

HP Z Workstations bieden proactieve bescherming tegen dreigingen door diverse hardwarematige beveiligingsfuncties. Ze zijn uitgerust met verschillende beschermingslagen die al werken vóórdat het besturingssysteem actief wordt. Daardoor kan je systeem snel worden hersteld na een eventuele beveiligingsschending.

HP Endpoint Security Controller

Een ander uniek beveiligingsmiddel van HP is de HP Endpoint Security Controller. Dat is een hardwarematige beveiligings-chip die fysiek geïsoleerd van de overige onderdelen in je PC is geïnstalleerd. Daarmee vormt deze chip de eerste beveiligingslaag. Ze is bovendien cryptografisch beveiligd, dus alle communicatie met andere beveiligingsmaatregelen is versleuteld en niet uit te lezen door kwaadwillenden. Verder biedt de HP Endpoint Security controller beveiliging met functies als HP Sure Start, HP Sure Run en HP Sure Recover, Multi-factor authentication en Finger Print.

HP Sure Start

Met name Firmware-aanvallen kunnen je PC volledig onbruikbaar maken. Dus is het raadzaam om je apparatuur te beschermen met het eerste en enige BIOS ter wereld dat zelfherstellend is. HP Sure Start zorgt voor automatisch herstel van het BIOS na een aanval of beschadiging.

HP Sure start

HP Sure Sense

Gebruikmakend van deep learning algoritmen en neural network technology is HP Sure Sense in staat om bepaald gedrag te identificeren. Zo wordt zelfs de nieuwste, nog onbekende malware instinctief herkend en vervolgens uitgeschakeld. Dat is natuurlijk fijn om te weten als je bedenkt dat er dagelijks meer dan 350.000 malwarevarianten worden ontwikkeld…

Wil je je PC optimaal beveiligen? Dan moet je ‘m up-to-date houden. Helaas herkennen de traditionele antivirusprogramma’s niet alle nieuwe aanvallen. HP Sure Sense doet dat wel en beschermt zo je PC tegen de nieuwste aanvallen.

HP Sure sense

HP Security Labs

Het lukt HP om de veiligste PC’s ter wereld te maken door de zogenaamde HP Security Labs. Daarin werken ethische hackers samen met toonaangevende beveiligingsexperts die helpen bij het versterken van de beveiligingsvoorzieningen. Ook worden vaak de inzichten gebruikt van onderzoekers, ingenieurs, goede hackers en vooraanstaande beveiligingsexperts die zicht hebben op de ‘frontlinie’ van cyberoorlogen.

HP Security labs

HP Multi-Factor Authenticate

De beste bescherming van je netwerk en VPN tegen ongeautoriseerde toegang organiseer je door bij het inloggen tot drie authenticatietools te gebruiken. Denk hierbij aan een optionele vingerafdruksensor en IR-camera voor gezichtsherkenning, met beleid dat is ingebouwd in de chip.

Multi security login

HP Sure Click

Zoals we hierboven al schreven: traditionele antivirussoftware is weliswaar belangrijk, maar het is doorgaans afhankelijk van herkenning van reeds bekende malware of verdachte patronen. Dat is meestal niet voldoende om nieuwe of zeer verfijnde malware-aanvallen tegen te houden. Met HP Sure click kun je je PC verder beschermen door isolatie van websitebestanden, Microsoft Office-bestanden en PDF-bijlagen op een virtuele machine.

Secure webcam

HP Sure Run

Bij een aanval moet de aanvaller eerst de beveiliging van je PC kunnen uitschakelen, voordat hij deze kan overnemen. Het is dan ook belangrijk dat je belangrijke beveiligingsvoorzieningen in de lucht houdt en dat je ongewenste wijzigingen in je beveiligingsinstellingen voorkómt. Dat realiseer je met HP Sure Run, waardoor je voortaan beter bestand bent tegen aanvallen.

HP Sure Recover

Met HP Sure Recover ben je verzekerd van een snel, veilig en automatisch herstel van het besturingssysteem. Via een eenvoudige netwerkverbinding zorgt het voor minimale downtime en maximale productiviteit. Ook kun je kiezen voor HP Sure Recover met Embedded Reimaging. Dan kun je je systeem altijd en overal herstellen zonder een netwerkverbinding.

HP Privacy Camera en HP Sure View

Met de HP Privacy Camera kun je je cameralens afsluiten als je dat wil. En je beschermt jezelf helemaal tegen stiekeme meekijkers met het optionele geïntegreerde HP Sure View Gen34 privacyscherm. Met één druk op de knop wordt je scherm onleesbaar voor stiekeme meekijkers.

HP Sureview

Gerelateerde berichten