HP

HP Z2 G9 Workstation - BIM / VR en Visualisatie

Nieuw model! Wil je je BIM-workflow uitbreiden met interactieve visualisaties en virtual reality? Het HP Z2 G9 Workstation voor BIM / VR en Visualisatie biedt gegarandeerd de rekenkracht die je als professional nodig hebt.

 • Processor: Intel i9-14900K (24 Cores, 4.4/6.0 GHz, 36 MB Cache)
 • Voeding: 650 Watt, Active Power Factor Correction, 90% Efficient
 • RAM: 64 GB (DDR5-5600 MHz)
 • GPU: Nvidia RTX 4000Ada, 20 GB GDDR6
 • Opslag 1: 2 TB HP Z Turbo Drive SSD
 • OS: Windows 11 Professional, 64bit
 • Stel uw eigen workstation samen

  • HP Z2 Workstation - BIM / Virtual Reality

    3.995,00
   SKU: WSTN_WS-T2BIM001

  Beeldscherm(en)

  Microsoft Office

  HP Garantie en Carepack

  • Promo: HP Care Pack Workstation volgende werkdag onsite - 3 jaar

    45,00
   SKU: U1G59E

  Wij adviseren HP Hardware Support Onsite Service:  Meer informatie

Werken met BIM-projecten prijzig? Niet met dit HP Z2 G9 Workstation

BIM is niet meer weg te denken in de bouw. Steeds meer projecten worden volgens deze werkmethodiek ontwikkeld, ontworpen, uitgevoerd en beheerd. BIM is data, veel data: 3D-model, afmetingen, hoeveelheden, fabrikant- en productinformatie. Het zit er allemaal in. En is het model klaar, dan kunnen er niet alleen technische documenten worden onttrokken aan het BIM-model. Ook visualisaties en presentaties worden ermee gegenereerd. Wil je een stapje verder, met Virtual Reality? Ook dat kan! BIM is het startpunt voor elk project.

Werken met 3D-modellen, zoveel data, real time-visualisaties en Virtual Reality vraagt aanzienlijk meer rekenkracht van je computer. En laat dat nu precies zijn wat deze HP Z2 levert: een snelle proccessor met meerdere rekenkernen zodat meerdere berekeningen tegelijk gedaan kunnen worden, een superkrachtige videokaart die elk 3D-model aan kan en genoeg geheugen voor alle data in het model. Doe daar nog eens een snelle SSD bij met genoeg opslagcapaciteit, een mooie behuizing die in elk kantoor tot zijn recht komt en dan heb je een werkstation waar je jaren mee vooruit kan.

Dat we dit geheel voor een zeer competitieve prijs aanbieden ben je inmiddels van Z4CAD gewend. Ben je nieuw hier? Welkom bij Z4CAD!

Over de rekenkracht van dit HP Z2 G9 Workstation

Hoe meer detail er in je BIM-model zit, hoe duidelijker je ontwerp is. Niet alleen voor wat betreft het detaillistische niveau van elk element en hoe dit je visualisatie zo realistisch mogelijk maakt, maar vooral ook tijdens het ontwerp, de werkplanning en tijdens de uitvoering zelf. Het hoge niveau van je model zorgt er namelijk voor dat elk probleem, pijnpunt, of bouwfout vroegtijdig inzichtelijk wordt en tijdig actie ondernomen kan worden. Dat scheelt enorm in de kosten.

Een goed werkstation is dus niet alleen veel prettiger om mee te werken, het maakt je ook winstgevender!

Modelleren en animeren

Niet alleen game- en app-designers gebruiken in hun dagelijkse werk modelleer- en animatieapplicaties. Ook (product)ontwerpers, bouwkundigen, projectontwikkelaars, overheden en hulpdiensten hebben de kracht van visualiseren en virtual reality ontdekt.

Met applicaties zoals Revit, Inventor, 3ds Max en Enscape kun je als professional realistische ontwerpen maken. De software maakt daarbij intensief gebruik van de rekenkracht van de hardware-onderdelen van je werkstation. Hoe sneller de hardware, des te beter de software werkt. De HP Z2 G9 verhoogt dus niet alleen je productiviteit, maar ook je werkplezier!

VR frame rate en latency

Met een VR-headset open je de deuren naar een nieuwe wereld. In een virtuele omgeving kun je in 3D door je project heen wandelen. Je kunt je ontwerp echt ervaren!

Om deze ervaring zo prettig en realistisch mogelijk te maken, zijn drie ingrediënten van belang: een hoge resolutie, een hoge frame rate (90 frames per seconde) en een lage latency (de tijd tussen een actie van de gebruiker en de visuele reactie van de hardware). Kortom, ook hier geldt weer dat de kwaliteit van de hardware van je werkstation de kwaliteit van de VR-ervaring sterk beïnvloedt.

Het HP Z2 G9 Workstation is speciaal samengesteld om probleemloos te modelleren en animeren. Je kunt er complexe datasets mee visualiseren en het werkstation is uitstekend geschikt voor een optimale beleving van je projecten in VR.

Specificaties

Bekijk de volledige specificaties van de HP Z2 G9.

Eigenschappen

Veelzijdig functionaliteit

De Z2 loopt voorop en heeft meer standaardkenmerken dan alle andere HP workstations met één processor. Dankzij de verschillende configuratie-opties kunt u zelf de componenten kiezen die bij uw prestatievereisten aansluiten.

Visualisatiekrachtpatser

Visualiseer uw project waar dan ook en wissel naadloos tussen 3D CAD-, rendering- en simulatie-applicaties. Dankzij hogefrequentieverwerking, meerdere cores en krachtige GPU’s verwerkt de Z2 taken met gemak voor een optimaal ontwerpproces.

USB TYPE-C™

Met de optionele dubbele I/O USB 3.1 G2 Type C™-module aan de voorkant kunt u met een hogere snelheid data overdragen naar andere apparaten dankzij de moderne verbindingstechnologie.

Snelle verbindingen

Realiseer eenvoudig meerdere snelle netwerkverbindingen dankzij twee ingebouwde 1GbE LAN-poorten met Thunderbolt™ 3-technologie* voor snelle gegevensoverdracht.

De veiligste workstations

Optimale beveiliging tegen malware met de zelfherstellende, hardwarematige beveiligingsoplossingen, zoals HP Sure Start, waarmee uw apparaat tegen BIOS-aanvallen is beschermd. Bovendien kunt u eenvoudig meerdere apparaten beheren met de HP Manageability Integration Kit.

Monitoren*

HP Z Workstation worden standaard zonder beeldschermen geleverd. De meeste CAD- en BIM engineers maken gebruik van twee HP Z Monitoren. Alle HP Z displays en HP DreamColor-displays worden ondersteund.

Meer informatie HP Z Monitoren

HP Carepacks

HP Care Packs - 3 Jaar on-site support

HP Care Pack services bieden hogere serviceniveaus en uitbreiding van de garantiedekking – dat geeft u een gerust gevoel omdat uw onderneming altijd operationeel blijft.

Bij Z4CAD: 3 Jaar on-site support door een door HP gekwalificeerd technicus.

Meer informatie

Financieringsmogelijkheden

Financial-of Operational Lease

De software mogelijkheden binnen CAD en BIM groeien elke dag. Dankzij de HP financial services bent u er zeker van dat uw hardware up-to-date is en u de concurrentie een stap voor kunt blijven.

Haal het maximale uit uw IT-budget tegen een vooraf afgesproken voorspelbaar bedrag.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Gerelateerde producten